perjantai 2. elokuuta 2019

Bucket list

Jossain aiemmassa postauksessani kerroin, että olin vuosi sitten kesällä todella alamaissa, masentunut siis. Mikään ei tuntunut miltään, kun tunteet katosivat. Mietin vain, onko loppuaikani pelkkää kuoleman odotusta. Onneksi tuota kaikista synkintä vaihetta ei kestänyt kovin kauan, sillä pääsin vähän kerrassaan jaloilleni laatimalla mielessäni bucket listin, ämpärilistan siis. Jos joku ei tiedä, mikä tuo ämpärilista on tai mistä se juontaa juurensa, niin sen tausta on englannin kielen sanonnassa to kick the bucket eli potkaista tyhjää. Ja pointtina on miettiä ja listata asioita, joita haluaa tehdä ennen kuin potkaisee tyhjää eli kuolee.

Itse en ole ihan kuolemaani ajatellut vaan olen miettinyt asioita, joita haluaisin tehdä ennen kuin täytän 50. Toki oma kuolevaisuutensa on hyvä tiedostaa ja ajatella, että elää niin, ettei tarvitse kuolinvuoteella katua.

Alun perin ajattelin, että tekisin viidenkymmenen asian listan. Se on aika paljon, mutta listalle on tarkoitus tulla hyvin pieniäkin asioita eikä pelkkiä suuren suuria haaveita. Ylipäänsä ajattelin ottaa mukaan vain sellaisia asioita, joihin voin itse jollain tavalla vaikuttaa. Näin ollen rahan voittaminen veikkauspelissä ei ole listalla mukana, vaikka olisihan se perin mukava asia.

Lista on toistaiseksi ollut vain omassa päässäni, mutta tässä nyt pieni ”näyte” siitä selityksineen, 10 asiaa, jotka haluan tehdä:
  1. Rakastaa ja tulla rakastetuksi: Parisuhteen päättyminen ja sitä edeltänyt pitkä ”jääkausi” saivat minut ajattelemaan, että haluan vielä joskus kokea kunnon rakkauden. Suomeksi sanottuna toivon siis miestä rinnalleni. En mitään satujen prinssiä rikkauksineen, vaan tavallista ja luotettavaa peruskalliota, johon nojata ja jolta saada lämpöä. Ja vastavuoroisesti toivon, että voisin itsekin olla se peruskallio.
  2. Matkustella: Kesäkuussa toteutin vihdoin pitkäaikaisen haaveeni ja lennähdin ystävän luo Brysseliin. Edellisestä kunnon ulkomaanmatkasta oli kulunut jo liki 10 vuotta. Tässä elämäntilanteessa lyhyet kaupunkilomat tuovat kaivattua virkistystä, mutta jossain vaiheessa haluaisin myös vähän pidemmälle taikka pidemmäksi aikaa.
  3. Tehdä kunnon ulkomaanmatkan lentäen lapseni kanssa: Vaikka tiedän varsin hyvin, että lentäminen ei ole kovin ympäristöystävällistä, haaveilen silti siitä, että voisin matkustaa lapseni kanssa vaikka johonkin rantalomakohteeseen. Tähän asti kun on pyöritty reissuilla Tukholma -Tallinna - Pärnu -akselilla, niin mieli halajaa jonnekin muualle. Tiedän toki, että on lapsiperheitä, joille moiset reissailut ovat täyttä utopiaa tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi, mutta silti haaveilen reissusta. Kun ei se meillekään ole itsestäänselvyys.
  4. Saada keskeneräiset opinnot valmiiksi: Olen suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogin opintoja ja vihdoin viimein sain yhteishaussa opiskelupaikan. Tarkoitus on suorittaa opintoja monimuotokoulutuksena työn ohessa.
  5. Tehdä työtä, johon tunnen sisäistä paloa: Vaikka tykkään nykyisestäkin työstäni, haluaisin tulevaisuudessa silti tehdä jotain muuta. Mitä se voisi olla, sitä en vielä ihan tarkasti tiedä.
  6. Julkaista kirjan: Sanoin jo kuusivuotiaana, että haluan isona runoilijaksi. Olen kirjoitellut kaikenlaista pöytälaatikkoon ja mielessä on kaikenlaista kirjoittamatonta. Olisi unelmien täyttymys saada tekstejään jossain vaiheeessa julki.
  7. Olla fyysisesti hyvässä kunnossa: Vaikken olekaan mikään sohvaperuna enkä ihan rapakunnossa, tiedän että voisin tehdä fyysisen kunnon eteen paljon enemmän. Olen vuosien varrella kokeillut kaikenlaista liikuntaa, mutta haluaisin löytää jonkin oman lajin, johon sitoutua.
  8. Käydä keikoilla ja päästä backstagelle: Hyvä keikka on kuin huumetta siinä mielessä, että se rentouttaa, saa aikaan hyvän fiiliksen ja parhaimmillaan syvän tunnekokemuksen. Ja vaikka olenkin jo vanha ”akka”, ihailen silti joitain rokkistaroja niin, että olisi kiva päästä fanitapaamiseen.
  9. Kokeilla uusia asioita ja mennä epämukavuusalueelle: Jos haluaa saada uusia kokemuksia ja oppia uutta, ei voi aina jumittaa tutussa ja turvallisessa vaan täytyy uskaltaa kokeilla uutta. Tämä pätee niin työelämässä, harrastuksissa kuin ihmissuhteissakin. Täytyy olla rohkea ja avoin.
  10. Viettää aikaa tärkeiden tyyppien kanssa: Tätä ei tarvinne paljon selittää, sillä perhe, sukulaiset ja ystävät ovat ne, jotka antavat kaikkein eniten voimia. Heidän aikansa on kullanarvoista ja on tärkeää antaa omaa aikaansa heille.
Vaikka en listannutkaan asioita tärkeysjärjestyksessä, tuli ensimmäiseksi kuitenkin rakkaus ja viimeiseksi myös - tavallaan. Ilman sitä kaikki muu on kovin onttoa ja merkityksetöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti